Two words…

Two words … nothing else

Cine a elaborat de fapt teoria relativităţii?

O intrebare tipica pentru un concurs de cultura generala de tipul “Te crezi mai destept decat un copil de clasa a V-a?”. Oricat de destept te-ai crede, lucrurile in realitate nu sunt atat de clare pe cat se crede.

E o vorba celebra: in spatele oricarui barbat de succes se afla o femeia puternica. Este evident o vorba nascocita de gruparile feministe dornice de emancipare, dar o vorba cu care sunt de acord. Asa stand lucrurile, de ce ar fi insusi Albert Einstein exclus? Este stiut faptul ca el s-a casatorit prima data in 1903 cu Mileva Marić, care îi fusese colega la Politehnica din Zurich.

Se spune ca aceasta Mileva ar fi cea care a elaborat demonstratia teoretica a teoriei relativitatii, Einstein contribuind doar cu ideea ca masuratorile privind lungimea si durata ar depinde de starea de miscare a observatorului. Aceleasi zvonuri afirma ca pentru a-si insusi intregul succes al giganticei descoperiri, Einstein o va izola pe Mileva intr-un spital de nebuni si va divorta de ea. Este cunoscut faptul ca Maric a fost internata intr-un ospiciu in ultimii ani ai vietii.

Tinand cont de aceste zvonuri si de faptul ca Mescerski a fost cel care a realizat calculele matematice superioare ce stau la baza teoriei (Einstein a fost corigent la matematica in liceu) ne putem oare indoi de faptul ca meritul pentru elaborarea teoriei relativitatii nu ar fi al lui Albert Einstein?

Pana la dovezi care sa confirme aceste zvonuri, Einstein ramane cea mai luminata minte a umanitatii iar gruparile feministe emancipate s-au inselat cel putin in privinta unui barbat de succes.

09, 06 , 2009 - Posted by | Toate

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: