Two words…

Two words … nothing else

Lecţia despre plictiseală – partea III(ultima parte)

Şi cum vam promis acum ceva timp în urmă , capitolul meu special despre plictiseala va continua chiar acum, aşa că mă apuc de treabă… deşi nu prea mai am chef dupa articolul precedent din ziua de astăzi… dar nu voi ceda presiunii. Sindromul plictiselii ne impinge să facem lucruri distructive, constructive, sau pur si simplu nimic (ceea ce de obicei inseamnă să privim la TV si să ne plângem cât de plictisiţi suntem). Industria producatoare de divertisment este una dintre cele mai profitabile ale timpurilor noastre.

Actorii şi muzicienii sunt printre cei mai populari şi cei mai bine remuneraţi oameni. Dar sunt prea multi… Ajunşi in fata meniului cu zeci de opţiuni, adesea nu ştim ce emisiune sau spectacol să alegem. Şi cu toate astea, plictiseala ne afectează atât in timpul nostru liber cât şi in timpul programului de lucru. Timpul se scurge mult prea încet, fiecare secundă se dilată exagerat, precum porii de pe faţă.

Explicaţiile plictiselii includ sentimentul de gol al fiinţei moderne. Opriţi pentru un moment din vârtejul vieţii, ne dăm seama ca este doar un “carusel”. În permanenţă încercând să ne mentinem ocupaţi, trăim cu iluzia ca viaţa noastră e plină, iar iluzia de a fi ocupat ne face sa ne simţim vii. Momentul de pauză în care se insinuează plictiseală este capabil sa ne inducă intr-0 stare de anxietate, pentru că poate sfaşia brusc iluzia.

Putem scăpa de plictiseală, fie prin distracţie, fie prin concentrare asupra unor sarcini mai captivante, important este să nu ne lăsăm prinşi de umbra acestei boli molipsitoare.
Pentru timpul destinat relaxării, este necesar sa conştientizăm că oferta generoasa de divertisment si leacuri anti-plictiseală este de fapt un bombardament de stimuli toxic pentru mintea noastra. Variantele benefice de a combate plictiseala nu includ acceptarea “zombificării” prin intermediul TV-ului, ci mai degrabă ieşirile în natură(aer liber), timpul petrecut alături de prieteni. Practicarea unui hobby îţi implică atât utilul cu placutul – dintr-o simplă pasiune poţi ajunge să cunoşti persoane noi, să participi la diverse activităţi, să-ţi câştigi recunoaşteri şi să te bucuri de timpul “irosit”(investit) în acest sens.

Plictiseala este nocivă atunci când depaşeşte stadiul unei stări trecatoare, prelungindu-se ameninţator spre apatie şi atribuind existenţie acea lipsă de sens. Plictiseala este unul din duşmanii creierului, la fel cum celulita afectează corpul fizic. Aşadar, remediul pentru o boală modernă precum plictiseala este antrenamentul mental, constant si făcut cu entuziasm. Atât timp cât muschiul mintii este activ, “putem” spune că suntem sănătoşi… .

09, 06 , 2009 - Posted by | Toate

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: